“Month of Malt” ülkemizde giderek artmakta olan malt viski kültürünü yaymayı ve özel sunumlar ile malt viski severlere eşsiz deneyimler yaşatmayı amaçlayan bir proje.

Bu proje kapsamında Hudson, Ruby, Nopa,, Escale, Backyard, Hazine, People, Martinez, Grey, The Bar, North Shield ve Finn gibi 12 seçkin mekanda malt tutkunları için Twins Cocktail tarafından çok özel bir viski menüsü oluşturulmuş.

Aralık ayı boyunca sunulacak menüde bulunan her bir viski kendisine özel hazırlanmış eşlikçiler ile birlikte servis ediliyor. Buna ek olarak, yine her bir viski birbirinden farklı oldukça ilginç sunumlar ile viski severlere sunuluyor.

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Nopa’da “Month of Malt” menüsünde yer alan sunumların birçoğunu tatma fırsatım oldu.

Tadıma tam bir Speyside klasiği olan Glenlivet 12 ile başladım. Fümeli pecan cevizi, kabuksuz iç antep fıstığı ve goji berry ile servis edilen Glenlivet 12’nin yanında bir de Glenlivet Founder’s Reserve sunuluyor. Bu sayede 2 ekspresyonun karşılaştırmasını çok net bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Bildiğiniz üzere Glenlivet 12, yaklaşık 3 sene önce markanın portföyünden çıkarılmış ve yerine Founder’s Reserve koyulmuştu. Bu nedenle, Glenlivet 12’yi artık raflarda bulmak pek kolay değil…

Glenlivet 12 sonrasında tadıma yine bir Speyside’lı Aberlour 12 ile devam ettim. Ahşap bir fıçı içerisinde muhteşem bir sunumla servis edilen Aberlour 12, meşe, vanilya, tarçın ve fındıksı notaları ile her zaman olduğu gibi yine oldukça tatmin edici…

Aberlour ile devam, Aberlour 18…

Earl Grey aromalı, çam fıstıklı bitter çikolata ile servis edilen Aberlour 18 yanında bir de Japon Binchotan kömürü ile saflaştırılmış su ikram ediliyor. 

Aberlour 18 sonrasında başka bir markanın 18 yıllık ekspresyonu ile devam ettim, Glenlivet 18…

Pipo şeklinde bir cam kadeh ile servis edilen Glenlivet 18’i içmek gerçekten oldukça ilginç bir deneyim oldu. Kadehin ağız kısmının bir pipet gibi olması nedeniyle ekspresyonun meyvemsi ve baharatlı karakterini damakta çok daha yoğun bir şekilde hissettim.

Meyvemsi ve yumuşak karakterli ekspresyonlar sonrasında, Scapa Glansa ile vitesi biraz yükselttim.

Daha önce içerisinde isli viskiler bekletilmiş fıçılarda olgunlaştırılan Scapa Glansa’yı ilk kez denedim ve gerçekten çok beğendim. Genç bir viski olmasına rağmen yoğun bir karaktere sahip Glansa, bana biraz Oban 14‘ü anımsattı…

Sunuma gelecek olursak, Scapa Glansa ballı bademli ve is aromalı çikolata eşliğinde servis ediliyor. Bu çikolatanın tadımdaki favori eşlikçim olduğunu söyleyebilirim. Glansa’nın gerilerden gelen isli notaları, çikolata ile gerçekten müthiş bir şekilde tamamlanıyor.

Gecedeki son tercihim üryani eriği ile servis edilen Aberlour A’Bunadh oldu.

Aberlour A’Bunadh, %60,7 alkol oranına rağmen yumuşak içimli ve yoğun şeri karakterine sahip bir ekspresyon. 

A’Bunadh yanında aynı Aberlour 18’deki gibi Japon Binchotan kömürü ile saflaştırılmış su ikram ediliyor. Aberlour 18 yanında tercih etmediğim suyu, fıçı sertliğindeki A’Bunadh’a 3-4 damla damlattım ve bir de o şekilde tattım. Su ilavesi sonrası, A’Bunadh bir nebze de olsa yumuşadı ve meyvemsi karakteri daha da belirginleşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.