Highland Park 18, İskoçya’nın en kuzeyinden bulunan Orkney adasında bulunan Highland Park damıtımevinin 18 yıllık ekspresyonu. “Viking Pride” (Viking Gururu) olarak da bilinen ekspresyonun olgunlaştırmasında çoğunlukla şeri fıçılar kullanıldığı belirtiliyor.

Highland Park damıtımevini yakından tanımak ve markanın “Viking” bağlarını daha yakında öğrenmek isterseniz bu yazıya göz atabilirsiniz.

Highland Park 18 (İskoç Single Malt, %43 abv)

Burun: Yoğun meşe, vanilya, tarçın ve çikolata notalarına ferah otsu ve füme kokular eşlik ediyor. Kadehin havalanmasıyla meyvemsi kokular almak da mümkün. Oldukça dengeli ve aromatik.

Damak: Bal, toffee, tarçın, esmer şeker gibi tatlı aromalara karabiber, tuz, espresso, meşe ve is eşlik ediyor. Kremamsı ve zengin.

Bitiş: İs, karabiber ve toffee ile sıcak, uzun bir bitiş.

Genel Yorum: Highland Park’in alışık olduğumuz damıtımevi karakterinin 18 yıllık olgunlaşmayla harika bir noktaya eriştiğini gösteren bir ekspresyon. Özellikle burundaki denge ve zenginlik vurgulamaya değer.

070921

Photo Credit: lxry.ca

Bu yazı ilginizi çektiyse;

Turba Nedir & Viski için önemi nedir?

Islands (Adalar) bölgesi ve İskoçya’nın diğer viski bölgeleri…

Highland Park 18
Highland Park'in alışık olduğumuz damıtımevi karakterinin 18 yıllık olgunlaşmayla harika bir noktaya eriştiğini gösteren bir ekspresyon. Özellikle burundaki denge ve zenginlik vurgulamaya değer.
Burun91%
Damak90%
Bitiş89%
Genel90%
90%Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
77%

Leave a Reply

Your email address will not be published.